Orthospecialist

"Ik heb zin in deze nieuwe rol"

Eric van Westendorp

‘Smiling faces, Pretty faces’, luidt de slogan van Orthospecialist. Aan het eindresultaat worden hoge eisen gesteld. Die worden ingewilligd door onder andere vakmanschap en veelvuldig overleg tussen de specialisten in de praktijken. Professioneel, persoonlijk en eerlijk.

Onder de naam ‘Orthospecialist’ runt Eric van Westendorp drie gespecialiseerde orthodontiepraktijken. Het starten van één praktijk en het daar ook bij laten, was in de tijd dat Van Westendorp afstudeerde gebruikelijk. Toch begon hij na een jaar of twee al om zich heen te kijken. De ondernemer in hem zag dat er behoefte was aan meer gespecialiseerde praktijken in de regio en van het een kwam het ander. “Je ziet kansen en mogelijkheden”, legt hij uit. “Ik heb plezier in het opzetten van nieuwe praktijken. Samenwerken met anderen maakt het ook leuker.” Vanaf het begin van de digitalisering in de jaren negentig gebruiken de specialisten van de praktijken de nieuwe technieken in de behandelingen. “Die ontwikkelingen maken ons vak hartstikke leuk”, zegt van Westendorp.

Onzichtbaarheid biedt kansen

Het contact met De Tandartsengroep ontstond via een voormalige studiegenoot, die al was aangesloten bij de groep. Van Westendorp wist dat de groep niet primair geïnteresseerd was in orthodontiepraktijken. De verwachtingen waren daarom niet hooggespannen. Tijdens de gesprekken bleek toch dat er kansrijke ontwikkeling was, die zo maar tot een samenwerking zou kunnen leiden. Van Westendorp legt uit: “De laatste jaren is het niet altijd meer nodig dat orthodontische behandelingen met duidelijk zichtbare beugels worden uitgevoerd. Het is nu mogelijk om te werken met transparante bitjes, zogenoemde aligners. Die zijn zo goed als onzichtbaar”. Het is een techniek waarmee Van Westendorp de afgelopen jaren ruime ervaring heeft opgebouwd in de eigen praktijken. En daarmee was de basis voor samenwerking gelegd.

 

Alle behandelingen aanbieden

Van Westendorp: “Het plan is dat ik de praktijken in de groep ga adviseren over en begeleiden bij orthodontiebehandelingen met deze aligners. De collega-tandartsen leggen mij het dossier van een patiënt voor. Ik maak vervolgens online een behandelplan dat zij uitvoeren onder mijn toezicht. Met één praktijk zijn we al goed op weg, de tweede staat eraan te komen. De bedoeling is dat we dat uit gaan rollen voor alle locaties. De groep wil graag iedere patiënt zoveel als mogelijk alle mogelijke tandheelkundige behandelingen kunnen aanbieden. Dit is dan gewoon een hele interessante propositie.” Eén aantekening maakt hij er wel bij: “Als ik vind dat een patiënt vanwege de complexiteit van de behandeling beter af is met een verwijzing naar een lokale orthodontist, dan zal ik dit duidelijk aangeven.”

Ik wil dit nieuwe concept tot een succes maken

Nieuwe rol

Van Westendorp heeft kortom een nieuwe missie: zorgen dat de specialisatie orthodontie in de groep niet alleen serieus genomen wordt, maar ook vakkundig wordt bedreven. “Daar ben ik inderdaad heel passioneel over.” Hij heeft zin in zijn nieuwe rol. “Het is een uitdaging. Ik wil dit nieuwe concept graag tot een succes maken. Ik wil dat het logistiek goed staat en daar zijn we nu mee bezig. Hij ziet uit naar het contact met de collega-tandartsen om ze te vertellen over het nieuwe concept. Kortom: aan enthousiasme geen gebrek bij Van Westendorp.

Ondertussen is de integratie van de praktijken met De Tandartsengroep in volle gang. Het levert extra werk op. “Ik snap het wel”, zeg Van Westendorp, “maar het is wel even pittig. Ook voor de medewerkers is het wennen. Het is wel geruststellend voor iedereen dat in wezen weinig verandert. De groep bemoeit zich met name met de achterkant van de praktijk en niet met de directe praktijkvoering. Uiteindelijk worden we er allemaal beter van.”

Adresgegevens

Orthospecialist Waddinxveen

Orthospecialist Waddinxveen

Orthospecialist Leidschenveen

Orthospecialist Leidschenveen

Orthospecialist Alphen aan de Rijn

Orthospecialist Alphen aan de Rijn
 

We maken graag kennis met je

Naar contact