Tandartsenpraktijk Clevers

"Mijn naam blijft op de deur staan"

Vincent Clevers

De tandartsenpraktijk van Vincent Clevers is gevestigd in Gezondheidscentrum Veenendaal. “Het is een fijne plek waar de lijnen met huisartsen, logopedisten en apothekers kort zijn”. Vanuit de praktijk, waar Vincent sinds 2010 is gevestigd, kan hij zijn oude praktijk bijna zien liggen.

“Na eerst tien jaar een praktijk in Vianen te hebben gehad, kwam ik een oud-studiegenoot tegen in Veenendaal die er een collega bij zocht.” Op 400 meter afstand van de huidige praktijk werkten de twee acht jaar samen, tot ze beseften dat ze een andere visie hadden op de praktijkvoering. “Toen hebben we besloten uit elkaar te gaan als goede vrienden, maar ieder met een eigen praktijk”. De huidige praktijk is geworden hoe hij het jaren geleden voor ogen had, met twee tandartsen, (preventie)assistenten, mondhygiëniste, praktijkmanager en ondersteunend personeel. “Ik ben hier helemaal happy mee. Op dit moment kan ik doen wat ik echt leuk vind”.

Voor elkaar door het vuur

Vincent is vooral trots op zijn team. “Ik ben er vorig jaar een tijdje uit geweest en dan moet je inspringen voor elkaar. Door mijn afwezigheid leerde ik noodgedwongen om dingen los te laten en nu besef ik dat ze het ook zonder mij kunnen. We zijn echt een hechte groep met gemotiveerde collega’s die voor elkaar door het vuur gaan. Die empathie is ook belangrijk bij het contact met patiënten. Iedereen kan het vak leren, maar niet iedereen gaat op onze manier met patiënten om. Daar kiezen we onze mensen dus ook op uit. Dat wordt gewaardeerd, zeker in de huidige maatschappij waar alles snel moet”.

Een nieuwe koers

In 2017 was er een periode dat het even wat minder lekker liep in de praktijk. “Daarom nam ik contact op met Alexander Tolmeijer van Dentiva voor een praktijkscan. We hadden toen ook een goed gesprek over de toekomst”. Via hem hoorde Vincent voor het eerst van De Tandartsengroep. Aanvankelijk had hij duidelijke twijfels. “Ik zei meteen: ‘Ik ga niet bij een keten. Dan raak ik m’n identiteit kwijt’. Maar dat bleek niet aan de orde te zijn. Toen heeft hij mij in contact gebracht en is het balletje langzaam gaan rollen.” Het enthousiasme, de toekomstvisie en de mogelijkheden voor samenwerking trokken Vincent over de streep en de praktijk is sinds juli 2020 officieel aangesloten bij de groep.

Een collega uit de groep gaat ons helpen met het digitaliseren van ons techniekwerk. Dat is het mooie van zo’n samenwerking.

“Binnen de groep blijft iedere praktijk zichzelf. Dat vind ik belangrijk, want ik heb dit opgebouwd dus wil ik ook m’n eigen beleid blijven bepalen. Het is een prettig gevoel dat we nu een back-up hebben waarmee ik kan sparren, maar dat mijn naam op de deur blijft staan”.

Volgens Vincent is er voor de praktijk vooral achter de schermen iets veranderd. “We hebben regelmatig overleg om te praten over de cijfers en over hoe het loopt en we krijgen tips voor het opstellen van arbeidscontracten, het werven van personeel en de agendaplanning. Ik ben nu ook aan het kijken hoe we het techniekwerk kunnen digitaliseren. Samen met een andere praktijk binnen De Tandartsengroep werken we aan plannen om door digitalisering de levertijd van techniekwerk voor mijn praktijk sterk te verkorten en tevens de kwaliteit te verhogen. Dat is het mooie van zo’n samenwerking.”

Een ander groot voordeel zijn de lagere inkoopkosten van materialen, doordat je onderdeel bent van een grote groep. Daarnaast kan personeel kan zich bij- en nascholen met e-learnings die door De Tandartsengroep worden aangeboden. “Maar vooral de wetenschap dat ik er niet meer alleen voor sta, geeft mij de rust die nodig is om mijn werk als tandarts optimaal te kunnen doen”.

De samenwerking met De Tandartsengroep en het gevoel van autonomie dat zo belangrijk is voor de meeste tandartsen, wordt door Vincent mooi samengevat in één zin: “Als ik vraag waar de groep mij bij kan helpen, dan is het antwoord altijd: Waar WIL JIJ dat we je bij helpen?”

Adresgegevens

Tandartsenpraktijk Clevers

Tandartsenpraktijk Clevers
 

We maken graag kennis met je

Naar contact